توضیحاتی در خصوص درج مطالبی انتقادی در مورد کمبود دارو در فضای مجازی شهرستان
با سلام و احترام
باستحضار مردم شریف شهرستان روانسر میرساند کلیه امورات مربوط به تهیه وخرید دارو در مراکز دولتی روانسر به بخش خصوصی واگذار شده است و تهیه دارو جهت داروخانه های مراکز تابعه (شماره یک و دو و مراکز روستایی) توسط این داروخانه بخش خصوصی انجام میشود و کلیه مطالبات و طلب مالی داروخانه طرف قرارداد شبکه ( بخش خصوصی) در اردیبهشت ماه۱۴۰۱ نیز تسویه حساب شده و کمبود دارو هیچ ارتباطی به تخصیص بودجه و یا کمبود اعتبار مالی ندارد.
در سال ۱۴۰۰ برای واگذاری داروخانه به تمام داروخانه های سطح شهر اطلاع رسانی شد که متاسفانه حاضر به شرکت در مناقصه واگذاری نشدند و تنها یک داروخانه شرکت کننده بعد از سه بار بارگذاری برنده مناقصه شد .
لازم به ذکر است کمبود و عدم توزیع یکسری داروها توسط شرکتهای دارویی، مشکل کشوری است و اگر این داروها در تعدادی از داروخانه های شهرستانهای دیگر نیز موجود است بدلیل موجودی است که از قبل خریداری نموده اند و در انبار ذخیره داشته اند. که در داروخانه های مراکز دولتی این اتفاق ( انبار کردن دارویی) امکان نداشته و ندارد چرا که در پایان سال باید کل موجودی انبار تحویل داروخانه مراکز گردد والبته این موضوع نیز در اختیار داروخانه طرف قرارداد است و نه شبکه بهداشت و درمان شهرستان
از سوی دیگر بدلیل اینکه داروخانه طرف قرارداد شبکه هم دقیقا معادل یک داروخانه خصوصی سهمیه دارویی دریافت می کند. لذا منطقی است که مقدار محدود و مشخصی از نیاز دارویی شهروندان توسط داروخانه دولتی قابل تامین باشد و بقیه ی داروخانه های خصوصی سطح شهر نیز بخشی از موجودی داروی شهرستان را در اختیار دارند، لذا این امر اجتناب ناپذیر است که تهیه بخشی از نسخ دارویی مراجعین بایستی بین داروخانه های خصوصی فعال شهر تقسیم شود.
ضمنا پس از پیگیریهای مکرر اخیر مدیریت شبکه روانسر از معاونت غذا و دارو سهمیه داروخانه طرف قرارداد شبکه که قبلا سهمیه معادل یک داروخانه (داروخانه خصوصی با دو شیفت صبح و عصر) بود به سهمیه معادل داروخانه شبانه روزی افزایش یافت یعنی تقریبا دو برابر سهمیه دارویی در سال ۱۴۰۰
دخالت در اینکه داروخانه طرف قرارداد و داروخانه های خصوصی فعال شهر مثل داروخانه شهرهای مجاور پیش خرید دارو را برای انبار و ذخیره کافی قبلا انجام نداده اند در صلاحیت شبکه بهداشت و درمان نیست.
مجددا تاکید میگردد داروخانه طرف قرارداد فقط ملزم به تهیه ۴۳۶ قلم داروی بیمه روستایی برای ۵ مرکز تحت پوشش روانسر بوده و هست و لیست مضاف بر این ۴۳۶ قلم باید از داروخانه های خصوصی تهیه شود چون قرارداد مراکز از نوع بیمه روستایی بوده و تابع تعریف کشوری و لیست مصوب دارویی از وزارت بهداشت و درمان است.
همچنین یکسری از داروهای سطح ۲ و ۳ تخصصی ، داروهای بیمارستانی بوده و در مراکز شماره یک و دو روانسر که مراکز شهری ـ روستایی و با جمعیت تحت پوشش بیمه روستایی است موجود نمی باشد و جزو لیست مصوب نیست .
البته بدیهی است که مدیریت و پرسنل شبکه بهداشت و درمان پیگیری مشکلات و کمبود های مرتبط به حوزه بهداشت و درمان را وظیفه ی خود دانسته و تمام تلاش خود را در جهت رفع آن در چارچوب قانونی خود به کار خواهد گرفت