سلامتی با کاهش مصرف
قند ، نمک و روغن
باکاهش مصرف چربی و نمک ازبیماریهای قلبی – عروقی پیشگیری
کنیم .
عوامل
زیادی در بروز بیماریهای قلبی عروقی موثرند که از مهمترین آنها می توان اختلال در
چربیهای خون ، فشارخون بالا ،چاقی ، کم تحرکی ، رژیم غذایی نامناسب و مصرف زیاد
چربی و روغن و مواد قندی رانام برد.مصرف زیاد چربی وروغن در برنامه غذایی علاوه بر
اینکه خطر بروز بیماریهای قلبی و عروقی راافزایش می دهد باافزایش دریافت کالری که
در بدن بصورت چربی ذخیره میشود، درنهایت اضافه وزن و چاقی را به دنبال دارد .اضافه
وزن و چاقی زمینه رابرای ابتلا به سایر بیماریهای غیرواگیر از جمله دیابت و انواع
سرطان ها فراهم می کند.کاهش مصرف روغن و چربی و استفاده درست از روغنها نقش مهمی
در پیشگیری از ابتلابه این بیماریها دارد.
بارعایت
نکات زیر در مصرف مواد قندی ، نمک و چربی می توانید ازابتلابه بیماریهای قلبی و
عروقی پیشگیری کنید:
مصرف فست
فودها ازجمله سوسیس ، کالباس و پیتزارابه حداقل برسانید.
غذای چرب
و سرخ شده مصرف نکنید.بجای سرخ کردن غذابهتراست آنرابصورت آب پز ، تنوری ، بخارپز
یا کبابی مصرف شوند.پنیرخامه ای مملوازچربی است بجای آن از پنیر کم چرب و کم نمک
استفاده کنید.
مصرف بیش
از حد قند و شکر و بطور کلی مواد قندی و شیرین باعث افزایش فشارخون و اضافه وزن
میشود که هر دو از عوامل ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی هستند.
برای طعم دادن به غذاها به جای
نمک زیاد از چاشنیهایی مانند سرکه ، ابلیمو ، سیر و سیزی های معطر استفاده کنید
ودر هنگام مصرف انواع گوشت ( سفید یا قرمز ) تمام چربی ها های قابل رویت آن را قبل
از طبخ جدا کرده و دور بریزید .
به جای سس های چرب سالاد از
روغن زیتون ، ابلیمو و سبزی های معطر استفاده کنید و تا حد امکان از مصرف غذاهای
صنعتی ( غذاهای آماده و کنسروی ) که نمک زیادی دارند خودداری نمایید .