اخبار

مطالبی راجب آنفولانزای فوق حاد طیور

مطالبی راجب آنفولانزای فوق حاد طیور

آنفلوانزای فوق حادطیور:

مقدمه :

      آنفلوانزا یک بیماری ویروسی است که دارای سه تیپ A,B,C میباشد که فقط تیپ Aآن درپرندگان وپستانداران خصوصاً انسان بیماری ایجاد می کندوخطرناکترین آنهاتیپH5N1میباشدکه باعث تلف شدن میلیونها قطعه مرغ وحتی تلفات انسانی نیزشده است که آنفلوانزای فوق حاد پرندگان نامیده میشود . پرندگان وحشی و آبزی میتوانند به شکل بدون علامت ویروسهای آنفلوانزای پرندگان را با خود جابجا و به سایر پرندگان انتقال دهند .

      علائم بیماری در پرندگان :

  1. دوره نهفتگی بیماری : 3 تا 5 روز
  2. ژولیدگی پر ها ، بی حالی عدم تعادل و اسهال
  3. کاهش ناگهانی مصرف دان ، کاهش ناگانی تولید تخم و تولید تخم های با پوسته نرم
  4. علائم تنفسی ( عطسه ، سرفه و .... )
  5.  تورم سر و صورت همراه با سیانوز تاج و ریش
  6. تلفات ناگهانی زیاد و افزاینده تا 100 درصد
  7. آثار خونریزی در نواحی بدون پر خصوصاً ساق پا
  8.  در کالبد گشایی : تورم و چرکی شدن کیسه های هوایی ، وجود چرک پنیری در نای ، خونریزی وسیع در اندامها بویژه عضلات ، نای ، روده ها ، پیش معده ، سنگدان

 

 

میزبان ها :

پرندگان وحشی ، مرغ و خروس ، بوقلمون ، پرندگان زینتی ، اردک ، غاز ، شتر مرغ از میزبانهای این بیماری میباشند .

راههای انتقال به انسان :

1-      تماس با مرغ و پرندگان آلوده یا محیط پرورش مرغ و پرندگان آلوده

2-      پرکنی و ذبح پرندگان اهلی و وحشی آلوده

3-      خوردن گوشت نیم پز و تخم پرندگان نیم پز آلوده

4-      تماس با پرندگان وحشی و پرندگان آبزی الوده

راههای پیشگیری :

پیشگیری از آلودگی:

         استفاده و مصرف مرغهای ارائه شده با نظارت سازمان دامپزشکی

         گوشت خام از گوشتهای پخته شده یا آماده برای پختن جدا نگهداشته شود.

         هرگز از یک تخته گوشت یا چاقو برای آمادهسازی گوشت خام، پخته شده یا آماده برای پختن استفاده نشود.

         بدون شستن دستها هرگز به غذا چه پخته شده و چه خام دست زده نشود.

         از قرار دادن گوشت پخته شده در داخل ظرفی که قبل از طبخ در آن قرار داشته خودداری شود.

غذا باید بطور کامل طبخ شود:

          پخت کامل غذا ویروسهای موجد بیماری را کاملاً غیرفعال میکند. به این منظور باید اطمینان حاصل شود که تمام قسمتهای گوشت حداقل به دمای 70 درجه سانتیگراد رسیده باشد. همچنین باید توجه شود که هیچ بخشی از گوشت به رنگ صورتی باقینمانده یا شیره صورتی رنگ نداشته باشد.

در مورد تخم پرندگان دقت کافی به عمل آید:

         تخم پرندگان میتواند روی پوسته یا داخل خود پاتوژنهایی نظیر ویروس مولد آنفلوانزا را حمل نماید.

         پوسته تخم پرندگان را باید با آب و کف شسته و پس از آن باید دستها نیز با آب و صابون شستشو شوند.

         پخت تخم پرندگان باید بصورتی باشد که زرده روان یا شل نباشد و کاملا سفت شود.

از خوردن تخم پرندگان بصورت اصطلاحاً عسلی یا بکار بردن آن در مواد غذایی که بصورت خام مصرف میشود (پخته نمیشود) جداً اجتناب شود.
۲۹ تیر ۱۳۹۴ ۰۹:۰۱

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید