فهرست مناسبتها با جزئیات

    • ۲۵ آذر
    • 15 December
    • ١٣ جمادي الثانيه

امرپژوهش درغالب کشور های دنیا مقوله ای اجتناب ناپذیر وضروری تلقی می شود وبه همین منظورمیزان متنابهی ازبودجه جاری هر کشور به این امر اختصاص می یابد . در دنیای امروز مبنای توسعه  ، پژوهش در رشته های مختلف است و در واقع تبیین و بررسی علمی مسایل هر کشور ، روند جاری  توسعه  را در آن کشور تسریع می کند و مخلص کلام آنکه ، بها دادن به امر پژوهش از کلید های اصلی  توسعه در کشورها به حساب می‎آید. تبیین ویژگی های اساسی پژوهشگران ، شناخت‌ روشهای‌ مناسب‌ برای‌ تقویت‌ ویژگیهای‌ ذاتی‌ و اکتسابی‌ در حوزه‌های‌ گوناگون‌ ، تبیین ‌ عوامل‌ انگیزش ‌ و عوامل‌ بازدارنده‌ در پژوهشگران‌ برای‌ پرداختن‌ به‌ امرپژوهش‌ ، تعیین ‌ جایگاه‌ نظام‌ پژوهش‌ و تعریف آن  در نظام‌ ‌ جمهوری‌اسلامی‌ ایران‌ ،  تعیین‌ اولویتهای‌ سرمایه‌گذاری‌ در رشته‌های‌ مختلف‌ براساس‌ سیاستهای‌ کلان‌ جمهوری‌اسلامی‌ ایران‌ ، تعیین نقش ‌ بخشهای‌ دولتی‌ و خصوصی‌ در امر پژوهش‌ ،  بررسی‌ و مشخص‌ کردن‌ مقررات‌ و قوانین‌ حاکم‌ بر نظام‌ پژوهش‌ کشور ،  بررسی‌ و مشخص‌ کردن‌ نسبت‌ مناسب‌ اعتبارات‌ پژوهشی‌ به‌ کل‌ اعتبارات‌ و تخصیص بهینه امکانات در جهت امر پژوهش همگی مباحثی ا ند که باید در مقوله  پژوهش به منظور فعال سازی آن در جمهوری اسلامی ایران  ، مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرند . 

درچنین روزی درسال  1342 ه ش  حزب ایران نوین به دست حسنعلی منصورتاسیس شد . این حزب که درواقع حزبی از بالا به پایین  بود ونهاد آن در میان عامه مردم  ریشه نگرفته بود ، نتوانست در میان عامه مردم جایی باز کند و تنها در میان اطرافین دربار به عضو گیری پرداخت . حسنعلی منصور نخست وزیر رژ یم  محمد رضا پهلوی هم بود.حسنعلی منصور در اردیبهشت سال 1302 ه ش در تهران به دنیا آمد . پدر او رجبعلی منصور ( منصور الملک ) از اعضاء نخستین لژفراماسونری در ایران بود . وی درآخرین ماه های سلطنت رضاخان به صدارت  رسید و دردوران محمد رضا پهلوی هم در راس دولت قرار گرفت . حسنعلی منصور به تاسی از پدر وارد دانشکده حقوق و علو م سیاسی دانشگاه تهران شد و در رشته حقوق تحصیل کرد . او به زبانهای فرانسه ، انگلیسی و آلمانی آشنایی داشت . وی بعدها مدتی دبیر کل شواری عالی اقتصاد شد و مدتی نیز وزیر کار بود . وی پس از آن  به پست معاونت نخست وزیر و سپس رییس دفتر مخصوص وزیر امور خارجه رسید . گفته اند منصور  یکی از اعضای فعال لژفراماسونری در ایران بوده است . حسنعلی منصور در دوران انقلاب سفید شاه دومین نخست وزیر عصر انقلاب سفید شد . در همین دوره بود که طرح  لایحه کاپیتولاسیون (حق قضاوت کنسولی) به اتباع آمریکایی مطرح شد . حسنعلی منصور با جدیت   تمام ننگین ترین لایحه تاریخ ایران را به مجلس برد تا آن را به تصویب برساند . وی علیرغم مخالفت های مردمی و همچنین بیانات حضرت امام خمینی (ره)  در این زمینه تلاش های بسیاری کرد و سرانجام آن را به تصویب رساند

درچنین روزی درسال 1319 ه ش بنگاه حمایت از مادران و نوزاردان تاسیس شد . این بنگاه برای نخستین باردرکشورخدمات پوششی دولتی را به مادران اعطا می کرد .

درچنین روزی در سال  سال1360هجری شمسی استاد نصرالله زرین پنجه ازمشهورترین نوازندگان تار به دیار ابدی شتافت .
استاد زرین پنجه فراگرفتن تار را از نوجوانی آغازکرد ودرمحضر استادانی چون یحیی زرین پنجه ، علی اکبر خان شهنازی و موسی معروفی مشق تار کرد . وی مدتی در هنرستان موسیقی  به تدریس موسیقی پرداخت و سالها نیز رهبرارکستر سازهای ایرانی رادیو بود.

درچنین روزی در سال 1369 استاد حاتمی نوازنده تار دار فانی را وداع گفت . وی در سال  1303 به دنیا آمد و بعدها در حوزه نوازندگی تار به مقام استادی دست یافت .

درچنین روزی درسال 1979 میلادی دیوان دادگستری بین المللی لاهه طی رایی بدوی ، برآزادی تمامی گروگانهایی که درجریان تسخیرلانه جاسوسی آمریکا درتهران دستگیرشده بودند، تاکید کرد .

درچنین روزی درسال 2000میلادی نیروگاه هسته ای چرنوبیل روسیه بسته شد . براثرنشت مواد رادیواکتیویته ازاین نیروگاه ، فاجعه انسانی وزیست محیطی به وجود آمد. درجریان این اتفاق علاوه برضایعات انسانی وطبیعی دراطراف این نیروگاه ، در یکی ازکشورهای همسایه مجبورشدند صدها راس گوزن را ازبین ببرند.

درچنین روزی درسال 1654 میلادی نخستین دفترهواشناسی درتوسکانی تاسیس شد و اندازه گیری روزانه د مای را دردستور کارخود قرارداد .

درچنین روزی درسال 1840 میلادی ناپلئون بنا پارت درلزانوالید پاریس به خاک سپرده شد.  جسد اوازهلنابه این مکان منتقل  شده بود. وی در تبعید مرد .

در چنین روزی در سال 1794 میلادی دادگاه انقلاب در فرانسه ملغی اعلام شد .

درچنین روزی در سال1975میلادی سلطه  اسپانیا برسرزمین صحرای غربی پایان یافت . پس از آن  انقلابیون صحرا با تشکیل گروههای مبارز استقلال طلب نخستین بار  مواضع اسپانیا را مورد حمله خود قرار دادند .  در همین زمان و با هدف مبارزه با استعمار اسپانیا ، جبهه پولیساریو از اتحاد گروههای مبارز صحرا تشکیل شد .  اسپانیایی ها در برابر خیل اعتراضات و تشکل های نظامی مردمی ، دست به قتل عام  مردم صحرا زدند . پس از خروج نظامیان اسپانیایی ،  جبهه پولیساریو نیز  به " جمهوری دمکراتیک عربی صحرا" تغییر  نام داد .

در چنین روزی در سال 1914 میلادی و در جریان جنگ جهانی اول ، نیروهای سوئدی از شهر بلگراد در منطقه  اطریش - مجارستان ،عبور کردند .

در چنین روزی در سال 1917 جمهوری مولداوی برای نخستین بار استقلال خود را از روسیه اعلام  کرد اما در تمام مدت حاکمیت کمونیست ها در شوروی سابق ، مولداوی به عنوان یکی از جمهوری های شوروی باقی ماند .

در چنین روزی در سال 1914 میلادی جنگ لودز پایان یافت . پس از این جنگ نیروهای روسیه به سوی مسکو عقب نشینی کردند  .

درچنین روز در سال 1877 میلادی توماس ادیسون فونوگراف را اختراع کرد .

درچنین روزی درسال 1916 میلادی ودرطول جهانی اول ، فرانسه از آلمان درنبرد وردون شکست خورد . بیش ازهفتاد هزار نفر از آلمانی ها و سربازهای متحدین در این نبرد کشته شدند .

در چنین روزی در سال 1939 میلادی کار ساخت "فیلم بر باد رفته"  بر اساس  رمانی از مارگاریت میچل به انجام رسید. ویون لیگ و کلارک گابل در این فیلم ایفای نقش  می کردند .

در چنین روزی در سال 1939 میلادی برای نخستین بار در طول تاریخ نایلون برای مصارف تجاری در دلویر ساخته شد .

درچنین روزی در سال 1944 میلادی نیروهای آمریکایی جزیره میندورو را در فیلیپین به اشغال خود در آوردند .

درچنین  روزی  در سال 1982 میلادی مرز جبل الطارق اسپانیا  پس از سیزده سال برای استفاده پیاده ها باز  شد .

درچنین روزی در سال 1989 میلادی در رومانی  اعتراض تظاهر کنندگان نسبت به  دستگیری یک روحانی مخالف دولت با نام لازلو توکز  به  شورش گسترده ای در این کشور تبدیل شد .

در چنین روزی در سال 1992 میلادی دولت السالوادور و رهبران مبارزان چپگرای این کشور ، رسما پایان جنگ داخلی دوازده ساله را اعلام کردند .

در چنین روزی در سال 1993 میلادی 117 کشور در ژنو توافق عمومی تعرفه  و تجارت ( گات ) را تکمیل کردند .

درچنین روزی در سال 1986 میلادی 150 نفر بر اثر در گیری های فرقه ای  در پاکستان  کشته شدند .

در چنین روزی در سال 1993 میلادی نخست وزیران کشورهای بریتانیا و جمهوری ایرلند ، جان میجر و آلبرت رینولد ، اعلامیه داونینگ استریت را صادر کردند. این اعلامیه با هدف تحکیم  پایه های صلح  در ایرلند  شمالی تدوین شده بود .

در چنین روزی در سال 1995 میلادی مجمع عمومی سازمان ملل متحد از ناتو خواست که  که عملیات حفظ صلح را در منطقه بوسنی و هرز گوین ادامه دهد .

درچنین روزی در سال 1995 میلادی کارگران راه آهن فرانسه  خواستار پایان اعتصاب  سه هفته ای شدند  .

درچنین روزی در سال 1964 میلادی برگ درخت  چنار به عنوان  علامت رسمی پرچم کانادا بر پرچم این کشور ثبت شد .

در چنین روزی در سال 37 پس از میلادی  نرون کلادیوس آگوستوس ژرمانیکوس  امپراطور قسی القلب رم متولد شد . وی پنجمین امپراطور رم بود . او بین سالهای  54 تا 58 بر این کشور حکومت کرد . نرون در طول حکومت خود ، جنایات بسیاری را در کشور گشایی های خود مرتکب شد .

سزار بکاریا حقوق دان و جرمشناس ایتالیایی در چنین روزی در سال 1735 میلادی متولد شد . او در حوزه جرم شناسی مطالعات فراوانی انجام داد .

در چنین روزی در سال 1852 میلادی آنتوان هنری بکرل  دانشند کاشف رادیو اکتیویته متولد شد . او در سال 1903 میلادی جایزه نوبل فیزیک را از آن خود کرد .

در چنین روزی فینسن پزشک بر جسته دانمارکی متولد شد . وی در سال 1903 میلادی جایزه نوبل پزشکی را از آن خود کرد .

درچنین روزی درسال 1966 میلادی والت دیزنی موسس بزرگترین کمپانی انیمیشن جهان  دار فانی را وداع گفت . درچنین روزی در سال 1901 میلادی والت الیاس دیزنی دیده به جهان گشود . او نخستین شخصیت  پویا نمایی خود را با نام میکی موس در سن 27 سالگی خلق کرد . والت دیزنی  نابغه مشهور و محبوب عموم مردم جهان با خلق شخصیت های کارتونی توانست در مدت عمر خود خاطرات زیبایی را برای کودکان و نوجوانان جهان به ارمغان بیاورد . آثار او که عمدتا کاراکتریستیک و نوعا بدون صدای شخصیت خلق شده اند ،  به نوعی گویش و زبان جهانی را برای مخاطب تداعی می کنند . کمتر کسی را در نسل های مختلف می توان یافت که بیننده آثار والت دیزنی و کمپانی فیلمسازی اش  یا مصرف کننده اجناس و اسباب بازی های فروشگاه های دیزنی نبوده باشد. او موسس بزرگترین کمپانی تولید انیمیشین در جهان بود . هم اکنون کمپانی والت دیزنی از بزرگترین  شرکت های تولید فیلمهای پویا نمایی در جهان به شمار می آید .

درچنین روزی در سال 1626 میلادی  دو وریز ، نقاش و مجسمه ساز دوچ در سن هفتاد سالگی در گذشت .

درچنین روزی در سال 1675 میلادی ورمیر نقاش بر جسته آلمانی در سن 43 سالگی دار فانی را وداع گفت ." نامه عشق" عنوان مهمترین   اثر اوست .

چنین روزی به عنوان روز ستمدیگان در جهان گرامی داشته می شود .

همه ساله چنین روزی به عنوان روز پادشاهی در هلند گرامی داشته می شود .


در چنین روزی در سال  430هجری قمری ابن هیثم» دانشمند برجسته اسلامی در گذشت .  ابن هیثم یکی از بزرگترین فیزیکدانان  مسلمان  بود ودر حوزه فیزیک خدمات شایانی به جامعه جهانی ارائه کرد . نام او به عنوان یکی از دانشمندان به نام فیزیک امروزه در میان کتب اندیشمندان غربی به بزرگی یاد می شود و بسیاری از اندیشمندان مسحی او را « الحسن»  می نامند . وی  از بزرگترین محققان‏  علم مناظر در تمام دوره هاست . ابن هیثم درحوزه نور وقواعد انکسار و انعکاس آن تلاش های گسترده ای به انجام رساند و منشا کشفیات بعدى شد.  وى بهر حال بهترین تجسم روح تجربى بود .