فهرست مناسبتها با جزئیات

    • ۱۳ آذر
    • 3 December
    • ١ جمادي الثانيه

در چنین روزی در سال  1319 ه ش  دکتر  مصدق که در بیرجند زندانی بود به احمدآباد ساوجبلاغ   تبعید شد . مصدق در این دوره تنها از دور بر مناسبات سیاسی کشور نظر داشت و بیشتر به مطالعه و تحقیق می پرداخت .

همه ساله چنین روزی به عنوان روز بیمه گرامی داشته می شود .  بیمه در جهان امروز به عنوان یک امر مهم و ضروری تلقی می شود . امروزه تامین اجتماعی از وظایف دولت هاست  و معمولا این امر از طریق بیمه های اجتماعی میسر می گردد . از آنجا که پوشش های محدود نظام بیمه های اجتماعی برای تامین خسارات کافی نیست، بیمه های بازرگانی با تنوع و قلمرو گسترده تر توسط شرکت های بیمه عرضه می شود.بیمه های اشخاص ، بیمه های اموال و بیمه مسوولیت ازجمله موارد بیمه ای است که امروزه در حوزه صنعت بیمه طرح می گردد .
 شرکت بیمه ایران به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های بیمه ای ایران   درنخستین سال فعالیت خود نیمی از حجم عملیات بیمه کشور را درخود متمرکز کرد و پس از مدتی آن را به حد گسترده ای افزایش  داد.

در چنین روزی در سال 1621 میلادی گالیلیو  گالیله تلسکوپ را اختراع کرد .

در چنین روزی در سال 1920 میلادی ترکیه و ارمنستان پیمان صلح امضا کردند .

در چنین روزی در سال 1956 انگلستان و فرانسه نیروهای خود را به خارج از مصر فرا خواندند . پیشتر در قضیه کانال سوئز،  فرانسه و انگلستان پس از اعلام ملی شدن  کانال سوئز از سوی  جمال عبدالناصر ، نیروهای خود را به این کشور فراخواندند و در واقع تهاجم نظامی گسترده ای  را علیه این کشور آغاز کردند .

روز جهانی پیوند قلب در سال 1967 بنا نهاده  شد .  بیماری های قلبی یکی از عمده ترین و شایع ترین عوامل مرگ و میر در دنیاست . گزارش ها حاکی است  در کشور ایران نیز  روزانه 800 مرگ در کشور اتفاق می افتد که 300 مورد آن به دلیل بیماریهای قلبی و عروقی است. به نظر می رسد پیوند قلب مهمترین عامل در جهت کاستن ازچنین مرگ و میر هایی  در جهان کنونی به شمار می رود . رسانه های ارتباط جمعی نقش مهمی در آگاهی مردم نسبت به اهدای قلب (در بیماران مرگ مغزی ) دارند .

معلولان بخش قابل توجهی از جامعه جهانی را در بر می گیرند . این جمعیت گسترده لزوم توجه بیشتر به این قشر را مشخص می سازد . در سالهای اخیر با توجه به گستردگی حوزه های دانش ، تلاش های بسیاری در سطح بین الملل در جهت کمک به معلولان  انجام گرفته  است .در جمهوری اسلامی ایران سازمان بهزیستی کشور متصدی امر پوشش دهی خدمات به معلولان جامعه است .  در حال حاضر  700 مرکز غیر دولتی برای معلولان در کشور وجود دارد  که به 334 هزار نفراز معلم لان خدمات ارائه می کنند  .همچنین در صورت تصویب قانون حمایت از معلولان در مجلس شورای اسلامی ، مسایل رفاهی معلولان  شامل اشتغال ، ازدواج ، تردد و ایاب و ذهاب  که همواره به عنوان مشکلات اصلی جامعه معلولین مطرح است ، حل خواهد شد . همچنین  در حال حاضر  ، 115 مرکز غیر دولتی در بخش سالمندان و 90 مرکز در بخش بیماران روانی مزمن   دربخش غیر دولتی و با یارانه ای که از سوی بهزیستی دریافت می کنند ، اداره می شود .

در چنین روزی در سال 1910 میلادی نخستین لامپ نئون در نمایشگاه موتور پاریس به نمایش در آمد . این لامپ توسط فیزیکدان معروف جرج کلود ساخته شده بود .

در چنین روزی در سال 1992 میلادی شورای امنیت سازمان ملل متحد طی  قطعنامه ای به نیروهای آمریکایی اجازه داد
وارد کشور سومالی شوند .

درچنین روزی در سال1851میلادی قیام مردم پاریس علیه دیکتاتوری لوئی ناپلئون پادشاه فرانسه  آغازشد. علت این قیام دستگیری برخی از مخالفان سیاسی لویی ناپلئون بود. لویی که برادر زاده ناپلئون بود  درمدت حکومتش مخالفین خود را دستگیر و به زندانهای طولانی مدت محکوم می کرد . دراین قیام مردم پاریس ازلویی ناپلئون شکست خورند .

در چنین روزی در سال 1857 میلادی جوزف کنراد  در برد یچف اوکراین دیده  به جهان گشود .  وی مدتی به شغل در یانوردی پرداخت و در این شغل تا رده معاون ناخدا پیش رفت . اما دریا روح سرشار اورا اقناع نکرد و وی سرانجام به سوی ادبیات کشیده شد . حمایت آلمایر، رانده از جزیره ها، انسان سیاهی از نارکیسوس، لرد جیم، جوانی، تیفون، نوسترومو، آینه دریا، مجموعه خاطرات، مأمور سری، زیر چشمان غربی، فرصت، پیروزی، تیر طلا، نجات، ولگرد و افسانه های هیرسی از جمله مهمترین آثار اویند . وی به  سال 1924 درگذشت.

در چنین روزی در سال 1684 میلادی لودویک بارون هولبرگ پایه گذار ادبیات دانماریکی و نوروژی دیده به جان گشود .

در چنین روزی در سال 1800 میلادی بزرگترین شاعر اسلوونی  با نام فرانس پرسرن به دنیا آمد .  "کرس پری ساویسی " عنوان مهمترین اثر اوست .

در چنین روزی در سال 1897 میلادی کیت ابرایان نویسنده ایرلندی دیده  به جهان گشود . "بدون کلاکمن"  عنوان مهمترین اثر اوست .

در چنین روزی در سال 1900 میلادی ریچارد کوهن زیست شناس بر جسته اتریشی دیده به جهان گشود. وی بر روی  ویتامینها بسیار مطالعه  کرد و بر اثر همین مطالعات در سال 1938 جایزه نوبل را از آن خود کرد .

در چنین روزی در سال 1795 میلاد ی توماس کارلایل  مورخ و اندیشمند بزرگ اسکاتلندی  به دنيا آمد . آتار بسیاری  از او باقی مانده است که  تاریخ انقلاب بزرگ فرانسه  مهمترین آنهاست .

در چنین روزی در سال 1930 میلادی ژان لوک گدار فیلمساز بر جسته فرانسوی دیده به جهان گشود . گدار  یکی از بزرگ ترین کارگردانان جهان و چهره شاخص سینمای موج نو فرانسه است. گدار با فیلم بلند از نفس افتاده (به عنوان کارگردان) در سال 1960 به صورت حرفه ای وارد سینما شد. سایر فیلم های او عبارتند از:  یک زن شوهر دار (1964) ،  آلفاویل و پیروی دیوانه (1965) ،  مذکر، مونث (1966) ،  شور (1982)، نام کار من (1984) و دور از ویتنام .

در چنین روزی در سال 1137 میلادی لوتاریوس سوم امپراطور روم و ژرمن در سن 67 سالگی در گذشت . وی بین سالهای 1133 تا 1137 میلادی براین کشور حکومت کرد .

در چنین روزی در سال 1154 میلادی آناستازیوس چهارم پاپ اعظم کلیسای کاتولیک در گذشت . وی بین سالهای 1153 تا 1154 میلادی سمت پاپ را عهده دار بود .

در چنین روزی در سال 1533 واسیلی سوم پادشاه بزرگ روسیه  در گذشت . وی بین سالهای 1505 تا 1533 در این کشور حکومت می کرد .

در چنین روزی در سال 1660 میلادی سارازین نقاش و مجسمه ساز معروف فرانسوی  دار فانی را وداع گفت . وی به هنگام مرگ هفتاد سال داشت .

در چنین روزی در سال 1894 میلادی لویی استیونسن ، نویسنده انگلیسی دار فانی را وداع گفت . "دکتر جیکل و آقای هاید "عنوان مهمترین اثر اوست . وی در سال 1850 میلادی به دنیا آمد . او در مدت کوتاهی ‌داستان‌های بسیاری را به رشته تحریر در آورد . وی  سال‌هایی از عمر خود را در سیر و سفر در فرانسه، آلمان، آمریکا و اقیانوسیه گذراند.  استیونسن چند داستان تاریخی هم نوشته است.

در چنین روزی رنوار نقاش و مجسمه ساز معروف فرانسوی در سن 78 سالگی در گذشت .