فهرست مناسبتها با جزئیات

    • ۲۳ مهر
    • 14 October
    • ١٠ ربيع الثاني


استانداردها امروزه  مفهوم  توسعه بازار جهانی هستند. استانداردها در بازار جهانی امروز در واقع  ویژگیهای بهینه و حداقل های کیفیت  را در محصولات، خدمات، سیستم ها، روشها و مواد  تعیین می کنند . هنگامی که استانداردها درگستره بین المللی موردپذیرش واقع می شوند، قادرند به توسعه بازارهای جهانی برای کالاها وخدمات که بر کیفیت یکپارچه و اعتماد مصرف کننده متکی هستند، صورت تحقق ببخشند.استــانداردها زبان فنی هستند که تمامی حرفه های جهان برای تولید کالاها، خدمات و سیستم ها، ازآنها بهره می گیرند و از آنجایی که هر حرفه ای در هر نقطه ای که باشد قابلیت درک این زبان را دارد، از این رو، کالاها وخدمات تولیدی برپایه این زبان هرجا که تولید شوند کیفیتی یکسان خواهند داشت. استانداردها ممکن است درپی دستیابی موضوعهای گوناگون همانند تضمین سلامتی واجرای آن باشند، لیکن طبیعت بنیادین واساسی آنها نیل به یک ساختار فنی مشترک برای تولید کالاها، خدمات و سیستم ها در مکانهای مختلف ازطریق ایجاد عوامل معین است.در همین راستا، پایه ریزی برای ایجاد اعتماد مشترک جهت تبادل کالاها و خدمات میان خریدار و فروشنده در بازار جهانی با بکارگیری استانداردها و آزمونهای یکسان می تواند ،  روش  مشخصی  در این زمینه  باشد . استاندارد های جهانی  ایزو و هچمنین ای سیری درایران تا حدود  زیادی می تواند خلا ناشی از عدم هماهنگی در استاندارد ها را جبران نماید .

درچنین روزی درسال 1970 میلادی انورسادات پس ازمرگ جمال عبد الناصرکه در28 سپتامبرهمان سال اتفاق افتاد ، به اتفاق آراء عهده دارریاست جمهوری مصر شد .محمد انور سادات رئیس جمهورمعدوم مصربا امضاء قراردادی با رژیم صهیونیستی درجهت مشروعیت دادن به موجودیت رژیم اشغالگرصهیونیستی برآمد واین رژیم سرطانی را به رسمیت می شناخت. همین امر باعث شد که بسیاری ازنیروهای عرب علیه چنین امری موضع بگیرند وسادات راخائن تلقی نمایند . برهمین اساس بود که عده ای ازجوانان مصری درپاسخ به عمل ننگین انورسادات درصدد پاسخ برآمدند. انورسادات درسال 1981 میلادی به دست خالد اسلامبولی اعدام انقلابی  شد .
محمد انور سادات در سال 1949 میلادی  با   جمال عبد الناصر همراه شد و پس از کودتای افسران جوان مصری به عنوان سخنگوی انقلاب نخستین اعلامیه فرماندهی را برای خبر نگاران خواند . وی پس از ترقی سریع در مشاغل دولتی ، در سال 1960 به ریاست مجمع ملی مصر انتخاب گردید  و در سال 1964 میلادی معاون رییس جمهور این کشور  شد . او پس از مرگ عبد الناصر به  ریاست  جمهوری  مصر رسید  . وی در طول ریاست جمهوری خود با امضای  پیمان ننگین کمپ دیوید با مناخیم بگین  به نوعی رژیم صهیونیستی را به رسمیت  شناخت و در صدد صلح با این رژیم بر آمد . اما این روش او مورد قبول بسیاری از مصریان قرار نگرفت .دراکتبر 1981 میلادی  ، هنگامیکه  رئیس جمهور  مصر  در مراسم روز ارتش این کشور در جایگاه ویژه مشغول سان دیدن از رژه سربازان بود ،  اعدام انقلابی  شد. شرح ماجرا بدین گونه است که به هنگام  رژه ،  دو افسر ، دو درجه دار و دو سرباز از صف رژه روندگان خارج شدند وبا نارنجک و سلاحهای خودکار به سوی جایگاه انور سادات حمله بردند که در این حمله رئیس جمهوری مصر و 9 تن دیگر کشته شدند و گروهی نیز مجروح گردیدند. پس از بازجویی های اولیه ، 24 نفر از عوامل اعدام انقلابی سادات در دادگاه نظامی مصر  محاکمه  شدند.  با ورود متهمان به دادگاه، خالد فریاد کشید: «انا خالد الاسلامبولی، انا قاتل السادات، انا قاتل الفرعون، انا قاتل الطاغوت، فی سبیل الله قمنا، لتبغی رفع اللوا، لا حزب عملنا، نحن للدین فداء، الله اکبر، لااله الا الله، علیها نحیا و نموت، فی سبیلها نجاهد، علیها نلقی الله.»سرانجام در چنین روزی در سال  1361، ستوان یکم خالد اسلامبولی، متهم ردیف اول و استوار یکم حسین عباس محمد، متهم ردیف سوم به اعدام محکوم شدند و به درجه شهادت نایل آمدند  .

درچنین روزی درسال 1994 میلادی نجیب محفوظ بر نده جایزه نوبل ادبی مورد حمله قرار گرفت که ازاین حمله توانست جان سالم به در برد . هنوز عوامل آن مشخص نشده اند .

درچنین روزی درسال 1958 میلادی  ، جمهوری مالاگاشی به عنوان یک دولت خود گردان مطرح شد .

درچنین روزی درسال 1872 میلادی نخستین راه آهن ژاپن به طول 18 مایل بین توکیو ویوکوهاما راه اندازی شد .

درچنین روزی درسال 1927میلادی جستجوگران نفت درخاورمیانه ، نخستین چاه نفت را درشمال عراق درمنطقه کرکوک یافته و مورد بهره برداری قرار دادند  .

جیمزدوم پادشاه انگلستان درچنین روزی درسال 1633میلادی دیده به جهان گشود . وی بین سالهای 1685 میلادی تا 1688 میلادی بر این کشور حکومت کرد .


شیکی شاعربرجسته ژاپنی درچنین روزی درسال 1867 میلادی به دنیا آمد . وی درشیوه شعرهایکو وتانکا چیره دست بود . تصانیف آب نمک عنوان مهمترین اثرادبی اوست .

زملینسکی آهنگساز بر جسته اطریشی در چنین روزی در سال 1871 متولد شد . اشنیمن عنوان مهمترین اثر موسیقایی اوست .

دوالرا رییس جمهور  ایرلند در چنین روزی در سال 1882 میلادی به دنیا آمد . وی  سه بار و بین سالهای 1937 تا 1948 ، 1951 تا 1954 و همچنین 1957 تا 1959 سمت ریاست جمهوری ایرلند را بر عهده داشت .

مانسفیلد نویسنده نیوزلندی درچنین روزی درسال 1888میلادی دیده به جهان گشود . وی برای تحصیل به لندن رفت ودر انگلستان ماندگار شد.اونخستین  مجموعه داستانی  خود را با عنوان در یک پانسیون آلمانی و  در  23 سالگی منتشر کرد .   سبک تازه  او که یادآور داستانهای  چخوف  بود ،   نگاه منتقدین ادبی را معطوف به وی  کرد . دفتر خاطرات و نامه های او که سال ها پس از مرگش به چاپ رسیدند، همراه با داستانهای کوتاه او به اکثر زبان های زنده  دنیا ترجمه شده اند. تا ساحل ، میوه آبدار  آشیانه های کبوتر، میهمانی باغ و  خانه عروسک از مهمترین آثار ادبی اویند .   مانسفیلد در سن 35 سالگی بر اثر ابتلا به بیماری سل دار فانی را وداع گفت .

کامینگزشاعرآمریکایی درچنین روزی درسال 1894 میلادی دیده به جهان گشود .  لاله ها ودودکش ها عنوان مهمترین اثرادبی  اوست .

یانگ آهنگسازآمریکایی درچنین روزی درسال 1935 میلادی متولد شد . ترکیب در سال 1990 میلادی عنوان مهمترین اثر موسیقایی اوست

هوگ کاپه  پادشاه فرانسه در چنین روزی در سال 966 میلادی در سن 58 سالگی دار فانی را ود اع گفت .


حضرت معصومه( س) درچنین روزی در سال  201 هجری قمری  به دیار حق شتافتند  . آن حضرت در سنه 173 ه ق دیده به جهان گشودند .نام شریف آن بزرگوار فاطمه و مشهورترین لقب آن حضرت، معصومه است. پدر بزرگوارش امام هفتم شیعیان حضرت موسى بن جعفر (ع) و مادر مکرمه اش حضرت نجمه خاتون (س) است . ایشان از اوان کودکی پس از زندانی شدن و شهادت پدر ، تحت مراقبت و تربیت برادر بزرگوارش حضرت على بن موسى الرضا (ع) قرارگرفت. یک سال بعد از هجرت امام رضا(ع) به مرو ، حضرت معصومه (س) به شوق دیدار برادر و ادای  پیام ولایت به همراه عده اى از برادران و برادرزادگان به طرف خراسان حرکت کرد و در هر شهر و محلى مورد استقبال مردم واقع مى شد. ایشان در این سفر  مخالفت خود و اهل بیت (ع) را با حکومت حیله گر بنى عباس اظهار مى کرد. بدین جهت تا کاروان حضرت به شهر ساوه رسید عده اى از مخالفان اهل بیت که از پشتیبانى مأموران حکومت برخوردار بودند، راه  را بر ایشان بستند  و با همراهان حضرت وارد جنگ شدند. در نتیجه این نبرد تقریباً همه مردان کاروان به شهادت رسیدند، حتى بنابر نقلى حضرت معصومه (س) را نیز مسموم کردند. پس از آن حضرت فاطمه معصومه (س)بیمار شدند و چون دیگر امکان ادامه راه به طرف خراسان نبود قصد شهر قم را نمود. ایشان چندین روز  در این شهر زندگى کرد و در این مدت مشغول عبادت و راز و نیاز با پروردگار متعال بود. محل عبادت آن حضرت در مدرسه ستیه به نام « بیت النور» هم اکنون محل زیارت ارادتمندان آن حضرت است. سرانجام در روز دهم ربیع الثانى و « بنا بر قولى دوازدهم ربیع الثانى» سال  201هجرى پیش از آن که دیدگان مبارکش به دیدار برادر روشن شود، با اندوه فراوان دیده از جهان فروبست و شیعیان را در ماتم خود به سوگ نشاند .مردم قم با تجلیل فراوان پیکر پاکش را به سوى محل فعلى که در آن روز بیرون شهر و به نام « باغ بابلان» معروف بود تشییع نمودند.