فهرست مناسبتها با جزئیات

    • ۶ مهر
    • 28 September
    • ١٢ ربيع الاول


 در چنین روزی در سال 1961 میلادی وحدت مصر و سوریه دچار مشکلاتی شد ،  تاجایی که این وحدت منجر به شکست گردید . جمال عبد الناصر در سال 1951 برای اتحاد  اعراب سعی فراوانی مبذول داشت و توانست با دولت سوریه در این حوزه اتحادی تشکیل دهد و پس از آن نیز جمهوری متحده عرب را بوجود آورد . اما چنین اتحادی دیری دوام نیاورد  و در سال 1961 میلادی منجر به شکست شد .

کنفوسیوس فیلسوف بر جسته و مشهور چینی در چنین روزی در 551 قبل از میلاد متولد شد . او را بزرگترین حکیم چین نام نهاده اند . کنفوسیوس یکی از عجیب ترین شخصیت های تاریخ جهان است . او خود بی دین بود اما موسس یکی از بزرگترین آیین ها در دنیا شد . کنفوسیوس خود به خداوند اعتقاد نداشت اما هنگامیکه مرد،  پیروانش او را ستودند تاجاییکه به پرستش وی پرداختند . کنفوسیوس پسر یک سردار چینی بود و هنگامی که سه سال بیشتر نداشت پدرش را از دست داد . او از همان کودکی با نفرت جنگ طلبی و شور عدالتخواهی   بزرگ شد  و تصمیم گرفت که معلم نظم و صلح شود . وی در بیست و یک سالگی تدریس را شروع کرد اما  از آنجا که نتوانست شغل ثابت تعلیماتی به دست آورد ،  شهر به شهر به دنبال شاگرد می رفت و به تعلیم می پرداختت . وی نی نواز ماهری نیز بود با این همه هیچگاه به داشته های خود قناعت نمی کرد .  پس از مدتی وی به دیدار لائوتسه فیلسوف بزرگ چینی رفت  و راز خوب زیستن را از او آموخت . وی اما بر آن شد که فلسفه ای متفاوت با لائوتسه مطرح نماید . کنفوسیوس قصد آن را داشت که  فلسفه اش به مسایل عملی زندگی بپردازد و تنها اخلاقیات را محور کار خود قرار ندهد . عامه مردم او را می ستود ند و ولی بزرگان و صاحبان قدرت از وی وحشت داشتند . لذا افرادی را اجیر کردند تا او را از پای در آوردند اما او همچنان به طریق خود در موعظه مردم و ترغیب آنان به راست کرداری ادامه می داد . کنفوسیوس یک سلسله قوانین برای رفتار جمعی  هموطنانش و انبوهی از آداب و مقررات برای  تهذیب خود آنها وضع کرد . هدف او از این کار آن بود که روح ادب و نزاکت دو جانبه را در تمام بشریت القا کند . آیین او هنوز نیز میان پیرواننش در چین و تایوان زنده است .

کاراواجیو نقاش ایتالیایی در چنین روزی در سال 1573 میلادی دیده به جهان گشود . وی در نوع نقاشی و تکنیک های استفاده از عوامل رنگ و فرم تحولاتی ایجاد کرد . موضوعات مورد نقاشی او را عمدتا مسایل مذهبی تشکیل می دهند .


پالگراو شاعر مشهور انگلیسی در چنین روزی در سال 1824 میلادی به دنیا آمد . او استاد ادبیات دانشگاه آکسفورد نیز بود . گنج طلایی عنوان مهمترین اثر ادبی اوست .


مواسان شیمیدان بر جسته فرانسوی در چنین روزی در سال 1852 میلادی به دنیا آمد.  او توانست عنصر فلورین را تجزیه نماید . وی به همین خاطر در سال 1906 میلادی جایزه نوبل را از آن خود کرد .


داگلاس ویگنز نویسنده معروف آمریکایی در چنین روزی در سال 1856 میلادی دیده به جهان گشود  . ربکا و مزرعه سانی بروک عنوان مهمترین اثر داستانی اوست .

اشمیت آهنگساز بر جسته فرانسوی در چنین روزی در سال 1970 میلادی به دنیا آمد . مفصل  عنوان مهمترین اثر موسیقایی اوست .


فاین ،  آهنگساز مشهور آمریکایی در چنین روزی در سال 1913 میلادی به دنیا آمد . زن در باغ عنوان مهمترین اثر موسیقایی اوست .

لوئی پاستور در سال 1822 در فرانسه متولد شد. وی در طول عمر پر برکت خود کمک های شایانی به علم پزشکی کرد که بسیاری ازکشفیات او  هم اکنون نیز جان بسیاری از انسان ها را نجات می بخشد .  دولت فرانسه به پاس خدمات علمی او جوایز متعددی به او اهدا کرد . وی  نه فقط از فرانسه که در کشورهای دور و نزدیک جای خود را در قلب همگان  یافت . بر همین اساس در سال 1868 دانشگاه بن آلمان  درجه دکترای افتخاری به پاستور به واسطه مطالعاتش روی میکروارگانیزم اعطا کرد. پاستور  واکسن هاری را کشف کرد که در زمان خود یک انقلاب در علم پزشکی به شمار می رفت . وی  با کشف حیات در مخمر،  همچنین در یافت  که بسیاری از موجودات ذره بینی  ( باکتری ) عامل تخمیر اند . او پس از این بود که روش پاستوریزاسیون را برای از بین بردن میکرب ها پیشنهاد داد . سرانجام پس از عمری خدمت به بشریت ، وی  در ساعت 40 : 4 ،  28 سپتامبر 1895 بدرود حیات گفت.

هابل ستاره شناس مشهورآمریکایی درچنین روزی درسال 1953میلادی درگذشت . اورا طراح تلسکوپ های مختلف می دانند . هم اکنون بزرگترین تلسکوپ جهان درآمریکا به نام او نامگذاری شده است . وی درسن 69 سالگی دارفانی را وداع گفت .


عبد الناصردرچنین روزی درسال 1970میلادی درگذشت .عبد الناصرازافسران جوانی بود که درمصرعلیه نظام استبدادی سلطنتی به پاخاست. به سال 1952میلادی انقلاب مصرپیروزشد وناصرپس ازاحرازمقاماتی چون وزارت کشورومعاونت نخست وزیردرفوریه 1954 میلادی به نخست وزیری ودوسال بعد به ریاست جمهوری مصربرگزیده شد . ناصردرسال 1956کانال سوئزرا ملی اعلام کرد ومتعاقب آن کشورهای فرانسه ، انگلیس واسراییل مصررا اززمین وهوا مورد حمله قراردادند . ناصر برای اتحاد اعراب جمهوری متحده عربی را به وجود آورد. وی درداخل مصرنیزدست به اصلاحات فراوانی زد . شکست اعراب درجنگ ژوئن 1967 از رژیم صهیونیستی اثرنامطلوبی برروی اوگذاشت . مراسم تشییع جنازه اودرمصریکی ازبزرگترین مراسم تشییع جنازه تا آن روزدردنیا بود .

بنا به عقیده برخی از علمای اهل تسنن در  چنین روزی  حضرت رسول اکرم ( ص ) دیده به جهان گشودند . این دسته از علما و همچنین برخی علمای شیعی نظیر شیخ کلینی و مسعودی دوازدهم ربیع الاول را  سالروز ولادت پیامبر می دانند  .
حضرت محمد(صلى الله علیه وآله وسلم)، فرزند عبداللّه بن عبدالمطلب بن هاشم بن عبد مناف، در مکه دیده به جهان گشود. مشیت خداوندگار جهان بر این حکم قرار گرفت که این کودک به هنگام ولادت  از محبت پدر در فرهنگ عربستان محروم بماند. آن حضرت تنها  شش سال داشت که مادرش آمنه را نیز از دست داد. رسول اکرم ص  تا هشت سالگى تحت  سرپرستى  عبدالمطلب -پدربزگش  بود و پس از رحلت وی در خانه عمویش ابوطالب زندگی را ادامه داد . ایشان در سیزده سالگى به همراه عمویش ، ابوطالب به  شام رفت . در همین سفر بود که شخصیت منحصر به فرد و امانتدارى خود را نشان داد.  ایشان در سن بیست و پنج سالگی   با خدیجه دخترچهل ساله خویلد از زنان ثروتمند مکه ازدواج کرد. محمد(ص ) ،  در میان مردم مکه همواره به امانتدارى و صداقت مشهوربود  تا آنجا که همه، او را محمد امین می خواندند.در همین سال ها بود که با نصب حجرالاسود و به منظور جلوگیرى از فتنه و آشوب بین قبایل  تدبیر خویش را به منصه ظهور نشاند و با شرکت در انجمن جوانمردان مکه  ، پیمان "حلف الفضول" را برای حمایت ازبی پناهان و غریبان  منعقد ساخت . طهارت رفتار و گفتار ،  درستکارى و پرهیز از شرک ،  بی اعتنایى به مظاهر دنیوى و اندیشیدن مداوم  در نظام آفرینش، او را کاملاً از دیگران متمایز ساخته بود.آن حضرت درچنین روزی و در سن  چهل سالگى ، درخلوتگاه همیشگی خود ، غار حرا،   به پیامبرى برانگیخته شد.  دعوت ایشان  تا سه سال مخفیانه بود. پس از این مدت، آن حضرت رسالت خود را  با دعوت  بستگان خویش  آغاز کرد و سپس با دعوت عامه به سوی عموم مردم رفت و همگان را به توحید و پرهیز از شرک  فرا خواند .در همین دوران  سران قریش و بندگان زر و زور و تزویر که موقعیت خود را با حضور محمد ص در خطر می دیدند ، مخالفت با آن حضرت  را آغاز کردند و به آزار ایشان  پرداختند. حضرت محمد(ص ) در مدت سیزده سال در مکه، با همه آزارها و شکنجه هاى مشرکان  مکه ، مقاومت کرد و از مواضع الهى خویش هرگز عقب نشینى ننمود.پس از سیزده سال تبلیغ در مکه، آن حضرت ناچار به هجرت شد.

پس از هجرت به یثرب که بعدها مدینه النبی نام گرفت زمینه های  مناسبى براى تبلیغ اسلام فراهم شد، هر چند که در این ده سال نیز کفار، مشرکان، منافقان و قبایل یهود، مزاحمت هاى بسیارى براى او ایجاد کردند. در سال دهم هجرت، پس از انجام مراسم حج  و ابلاغ امامت حضرت على بن ابی طالب(ع ) در غدیر خم و اتمام رسالت بزرگ خویش، آن حضرت در بیست و هشتم  صفر سال یازدهم هجرى، رحلت کرد . رسول اکرم ص  به واقع تجسم انسان کامل - که تمامی فلاسفه درآثار خود بدان پرداخته اند - بود هم او که  خدایش او را چنین می ستاید: اى پیامبر تو داراى بهترین اخلاق هستى. او نه تنها  درعبادت ، که در  امور اجتماعی، مسایل سیاسی ،  دستگیری از نیازمندان  ، مسایل فرهنگی ، اقتصادی و...  سرآمد همگان بود .

در چنین روزی در سال یک قمری حضرت رسول اکرم ( ص ) وارد شهر مدینه   و دهکده «قبا» شدند . مردم مدینه  پس از اطلاع از حضور  پیغمبر در شهرشان به استقبال ایشان آمدند  و با دیدن  ایشان به هلهله و شادی پرداختند و این شعر را می خواندند :  طلع البدر علینا من ثنیات الوداع وجب الشکر علینا ما دعا لله داع ایها المبعوث فینا جئت بالامر المطاع‏یعنى: ماه تابان به سوى ما طلوع کرد. از نقطه ثنیة الوداع (ثنیة الوداع نقطه‏اى بوده که مسافرین مدینه را تا آنجا تودیع و بدرقه مى‏کردند.)شکر این نعمت بر ما واجب است. تا هنگامى که کسى خدا را مى‏خواند. اى پیغمبرى که در میان ما برانگیخته شده‏اى!فرمانى مطاع از جانب خدا آورده‏اى.

در چنین روزی در سال 241 ه ق احمد بن حنبل از بزرگان فقه تسنن یده از جهان فروبست . عبد الله، احمد بن حنبل شیبانى از محدثان بزرگ  در سال 164 ه ق در «مرو» دیده به جهان گشود «المسند» مشهورترین کتاب وی است .  وى در این کتاب  روایت هر صحابى را در یک جا گرد آورده، و این کتاب را از میان، هفتصد هزار حدیث ، گلچین کرده است.   در شماره احادیث مسند، اقوال مختلف است. گفته می شود در این کتاب بیش از بیست و شش هزار  حدیث نقل شده است .


درچنین روزی در سال 1161 ه ق سید علی مولف ریاض المسایل دیده به جهان گشود .