فهرست مناسبتها با جزئیات

    • ۳ مهر
    • 25 September
    • ٩ ربيع الاول

درچنین روزی درسال 1296 میلادی ، راجر بیکن فیلسوف مشهورانگلیسی دارفانی را وداع گفت . وی علاوه برفلسفه درحوزه علم شیمی نیزصاحب رای و اندیشه است . اوبرای نخستین بار توانست فرول شیمیایی باروت رابنویسد .

این دانشمند بزرگ دانمارکی درچنین روزی درسال 1644 میلادی به دنیا آمد ،  وی اولین کسی بود که توانست سرعت نوررا اندازه گیری کند .


راموآهنگسازتوانمند فرانسوی درچنین روزی درسال 1683 میلادی به دنیا آمد غسل تعمید داده شدهعنوان مهمترین اثر موسیقایی اوست .

کونیو مهندس بر جسته فرانسوی ،  سازنده نخستین اتو مبیل در جهان در چنین روزی در سال 1725 میلادی به دنیا آمد . او با طراحی نخستین خودروی جهان ، محصولی  عظیم الجثه و سنگین که با سوخت بخار کار می کرد را به جهانیان  عرضه داشت   .

مورگان زیست شناس برجسته آمریکایی در چنین روزی درسال 1866 میلادی به دنیا آمد . او درسال 1933نوبل این رشته را ازآن خود کرد .


ویلیام فاکنر درچنین روزی درسال 1897  دیده به جهان گشود . وی درطول زندگی خود به کشورهای مختلفی ازجمله فرانسه، ایتالیا، اسپانیا وانگلستان سفرکرد. حاصل این سفرها وتجربیات زندگی درکشورهای مختلف به وضوح درآثارمختلف اونمایان است . روشنایی درماه اوت،  گل سرخی برای امیلی ومیراث زشت نژادی ازمهمترین آثارداستانی این نویسنده بزرگ است . وی 65 سال زندگی کرد ودراین مدت یک بارنیزبرنده جایزه نوبل ادبی شد .

شوستاکوویچ آهنگسازبرجسته روس درچنین روزی درسال 1906میلادی به دنیا آمد . نهمین عنوان مهمترین اثرموسیقایی اوست .


برسون کارگردان معروف فرانسوی  در چنین روزی در سال 1907 میلادی به دنیا آمد . جیب بر و موشت عناوین مهمترین آثار سینمایی اویند .

بوندارچاک کارگردان بر جسته اوکراینی درچنین روزی درسال 1920 میلادی به دنیا آمد .

درچنین روزی درسال 1304هجری شمسی محمد علی سیاح سفرنامه نویس برجسته ایرانی دارفانی را وداع گفت ، از او در حوزه سفر نامه نویسی آثار مختلفی به جای مانده است که از میان آنها می توان به سفرنامه حاج سیاح و خاطرات حاج سیاح  اشاره کرد .


همه ساله دوم تا هشتم مهرماه به عنوان هفته جهانی دریا نوردی گرامی داشته می شود . بی شک دریا ومسایل مربوط به آن از مسایل مهم زیست محیطی است وشغل دریانوردی نیزبه عنوان یکی ازمسوولیت های مهم درجهان ، با توجه به حجم گسترده نقل و انتقالات کالا ومسافر بسیارمهم تلقی می شود .


تلخیص  از کتاب: تاریخ خلفاء، نویسنده: حجه الاسلام و المسلمین رسول جعفریان :
خلیفه دوم  از طایفه بنى عدى بود. طایفه مزبور یکى از تیره‏هاى کم جمعیت قریش بوده است. مادرش حنتمه دختر هاشم بن مغیره از تیره بنى مخزوم بود. این تیره نیز از طایفه قریش و در جاهلیت از همپیمانان بنى امیه به شمار مى‏رفت. وی  بر خلاف ابو بکر، از کسانى بود که سالها پس از بعثت رسول خدا (ص) به آن حضرت ایمان آورد. بسیارى از مصادر، اسلام او را در سال ششم بعثت مى‏دانند. این در حالى است که مسعودى، اسلام او را چهار سال قبل از هجرت، یعنى سال نهم بعثت مى‏داند.
خلیفه دوم  در دوران مدینه، در حوادث و جنگها حضور داشت گر چه تاریخ خاطره ویژه‏اى از وى به یادگار ندارد. زمانى که دختر او حفصه به عقد رسول خدا (ص) در آمد، رفت و شد وى با رسول خدا (ص) بیشتر شد.  پیش از آنکه ابو بکر وى را بر این کار بگمارد، درباره این کار خود، از عبد الرحمن بن عوف مشورت خواست، او با تمجید از وى، عمر را فردى عصبانى خواند.  پس از نوشتن عهد خلافت عمر توسط ابو بکر، عملا عمر به خلافت منصوب شده بود.خلق سختگیرانه عمر، از نظر اقتصادى نیز نمود خاص خود را داشت. او زندگى ساده را براى خود و کارگزاران و خانواده خود مى‏پسندید، در این باره الگوى زندگى رسول خدا (ص) هنوز در میان مردم جارى بود گر چه به مرور کسانى از حاکمان، راه و رسم دیگرى را پیشه کرده بودند. عمر علاوه بر آن که به هر روى تحت تاثیر آن الگو قرار داشت‏شخصا نیز برداشت زهدگرایانه افراطى از دین داشت. خلیفه بیش از ده سال خلافت کرده و در سال 23 هجرى کشته شد .