فهرست مناسبتها با جزئیات

    • ۲ مهر
    • 24 September
    • ٨ ربيع الاول


درچنین روزی درسال 1939 میلادی وهمزمان با آغازجنگ جهانی دوم ، هواپیماهای های آلمان نازی دریک اقدام وحشیانه به مدت سه روزشهرورشو درلهستان را به منظور تسلیم این کشوربمباران کردند. بیش ازپانزده هزارنفرکشته ، حاصل این بمباران بود . پس از این اقدام لهستان تسلیم آلمان نازی شد .

درچنین روزی درسال 1852میلادی برای اولین بارانسان توانست با بالن برفرازشهروروستا پرواز کند وازبالا نظاره گرجهان زیرین باشد. دراین پروازکه درفرانسه انجام شد ، گیفاد، یک مهندس پاریسی دربالنی که خود آن را ساخته بود ازپاریس به سمت یکی ازشهرهای دیگرفرانسه پرواز کرد .


کاردانوریاضیدان وستاره شناس برجسته ایتالیایی درچنین روزی درسال 1501 میلادی دیده به جهان گشود . آرس مانیاعنوان مهمترین اثراوست .

والپول نویسنده توانمند انگلیسی درچنین روزی درسال 1717میلادی به دنیا آمد . قلعه ا ترا نتو عنوان مهمترین اثرداستانی اوست .

کلود ، مخترع آمریکایی درچنین روزی درسال 1870 میلادی به دنیا آمد . اولامپ نئون را اختراع کرد .


هربرت نویسنده وروزنامه نگارانگلیسی درچنین روزی درسال1890 میلادی دیده به جهان گشود . پانچ وهلنعناوین مهمترین آثارداستانی اویند .


فیتزجرالد نویسنده مشهورآمریکایی درچنین روزی درسال 1896 میلادی قدم به عرصه گیتی نهاد. گتسبی بزرگعنوان مهمترین اثرداستانی اوست .


بارون فلوری ،  پزشک  و مرض شناس بر جسته استرالیایی در چنین روزی در سال 1898 میلادی به دنیا آمد . او پنی سیلین را دوباره مورد بررسی قرار داد و محصول عالی تری را به جهان پزشکی ارایه کرد . وی در سال 1945 میلادی نوبل پزشکی را از آن خود کرد .


پانوفینیک آهنگساز بر جسته لهستانی در چنین روزی در سال 1914 میلادی به دنیا آمد . اورتور تراژیک عنوان مهمترین اثر موسیقایی اوست .

نلی بل آهنگساز بر جسته چک در چنین روزی در سال 1919 میلادی به دنیا آمد . هرکس عنوان مهترین اثر موسیقایی وی است .


بارنرنویسنده داستانهای علمی - تخیلی انگلیس درچنین روزی درسال 1934میلادی دیده به جهان گشود . گوسفند چشم می گشاید عنوان مهمترین اثرداستانی اوست .

بارسلوس فیزیکدان و شیمیدان آلمانی - سوییسی درچنین روزی درسال 1951 میلادی دارفانی راوداع گفت . وی نقش علم شیمی را درپزشکی توسعه داد . او کتاب بزرگ جراحی را به رشته تحریردرآورد .

در چنین روزی در سال 260 ه ق حضرت امام حسن عسگری ( ع )  به  شهادت نایل آمدند . حضرت ابومحمد حسن بن علی، یازدهمین امام شیعیان جهان در ربیع الاول یا ریبع الثانی سال 231 یا 232 ه ق دیده به جهان گشودند. پدر بزرگوارشان امام هادی (ع) و مادر ارجمند شان  سوسن یا حدیثه یا سلیل نام داشت .از مشهورترین القاب دیگر حضرت، «نقى‏» و «زکى‏»  و کینه‏اش «ابو محمد» است. ایشان بیست و دو ساله  بودند  که پدر ارجمندش به شهادت رسیدند .  دوران امامت آن امام همام برابر بود با سختگیری و ظلم بیش از حد عباسیان علیه علویان چنانکه در دوران امامت آن  حضرت  دو تن از سادات علوی به نام های عیسی بن محمد و علی بن زید در کوفه  علیه حکومت وقت دست به طغیان زدند . حکام وقت با درک موقعیت بر جسته علمی و سیاسی   آن امام همام هرچه بیشتر سعی خود را بر محدود کردن آن امام قرار دادند  چنانکه آن حضرت زمان بسیاری از عمر گرانقدر خویش را در محدودیت به سر می بردند  .  از آنجا که پیشواى یازدهم به دستور خلیفه عباسى در سامراء ،و  در محله «عسکر» سکونت اجبارى یافته بودند ، به همین جهت «عسکرى‏» نامیده مى‏شود.  مدت امامتشان شش سال و عمر شریفشان بیست و هشت  سال بود. معتمد عباسى که همواره از محبوبیت و نفوذ معنوى امام در جامعه نگران بود، چون می دید توجه مردم به امام روز به روز بیشتر مى‏شود و زندان و اختناق و مراقبت تاثیر معکوس دارد، سرانجام به همان شیوه مزورانه دیرینه متوسل شد و امام را پنهانى مسموم ساخت.   وقتى خبر درگذشت آن حضرت پخش شد، سامراء به حرکت در آمد و سراپا فریاد و ناله گردید و بازارها تعطیل و مغازه‏ها بسته شد. چنانکه در میان دانشمندان شیعه مشهور است، حضرت مهدى-عج-به طور خصوصى بر جنازه پدر بزرگوارش، امام عسکرى-علیه السلام-نماز گزارد. ایشان را  در خانه خود در سامراء در کنار مرقد پدرش به خاک سپردند .حضرت امام حسن عسگری ( ع ) در طول عمر پر بر کت خویش شاگردان بسیاری تربیت کردند .  سمعانى در انساب نوشته است: ابومحمد احمد بن ابراهیم بن هاشم طوسى بلاذرى حافظ قرآن و واعظ، در مکه از امام اهل بیت ابومحمد حسن بن على بن محمد بن على بن موسى رضا (ع) روایت نقل کرده است. ابن شهر آشوب در مناقب گوید: از یاران موثق او على بن جعفر قیم ابوالحسن (ع) و ابوهاشم داود بن قاسم جعفرى که پنج تن از امامان را درک کرده بود، و داود بن ابوزید نیشابورى و محمد بن على بن بلال و عبدالله بن جعفر حمیرى قمى و ابوعمر و عثمان بن سعید عمرى، زیات و سمان و اسحاق بن ربیع کوفى و ابوالقاسم جابر بن یزید فارسى و ابراهیم بن عبیدالله بن ابراهیم نیشابورى و از وکلاى آن حضرت محمد بن احمد بن جعفر و جعفر بن سهیل صیقل، این دو امامت پدر امام حسن عسکرى را نیز درک کرده بودند، و از اصحابش محمد بن حسن صفار و عبدوس عطا و سندى بن نیشابورى و ابوطالب حسن بن جعفر فأفاء و ابوالبخترى مودب ولد الحاج و دربان آن حضرت حسین بن روح نوبختى از آن حضرت روایت نقل کرده‏اند.
از گفتار آن  حضرت است :
علامات مومن پنج چیز است : پنجاه و یک رکعت نماز گذاشتن در هر شب و روز ( که مراد 17 رکعت فریضه و 34 رکعت نافله است ، زیارت اربعین کردن ، انگشتر در دست راست کردن ، جبین را در سجده بر خاک گذاشتن و بسم الله الرحمن الرحیم را بلند گفتن.